14 år till salu

Nu har jag läst klart boken! Äntligen är den ur min värld! Ja, det är faktiskt så jag känner. Jag gillade den inte alls. Historian om tjejen är såklart fruktansvärd, därför känns det hemkt att säga att boken inte var bra. Men tjejen det handlar om är så exakt på pricken lik en s.k vanlig svensk tonårstjej man kan komma. Så mycket, för klockrent för att det ska kunna vara sant. Det är irriterande hur "Svensson" hon är. Förbannat irriterande!
Boken är skriven på ett sätt som jag hade uppskattat för fem år sedan när jag läste böcker 24/7. Jag hade gillat boken då, men inte nu. Författaren lägger ner för mycket tid på att verka kreativ i som jag nog kan förklara det bäst; "wannabe piffiga och icke långsökta metaforer". Jag kan inte komma med något bra exampel på en sådan, men det är väldigt irriterande att det förekommer en sådan per sida genom hela boken.
Mitt omdöme för boken sjunker nog lite för att den dessutom mer sänker en själv då det bara är problem och tjejen är så dum. Blir galen för att hon tänker fel, om och om igen. Jag vill liksom kunna drömma mig bort i en bok, inte ligga och bli irriterad precis innan jag ska sova för att huvudpersonen är naiv. Ingen bok för mig helt enkelt. Men jag tror en hel del andra skulle uppskatta den. 

 

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Personligt Allmänt RSS 2.0